ZAVRŠNA IGRA


Alex Jones u ovom dokumentarnom filmu "Endgame: Blueprint for Global Enslavement" (Završna igra: Plan globalnog porobljavanja), upoznaje nas s time kako se novi svjetski poredak (NWO) gradi u praksi. Prikazuje nam snimke s tajnih sastanaka Bilderberg grupe i otkriva nam neke od njenih sudionika. Bilderberg grupa je grupa najmoćnijih političara, bankara, vlasnika medija, kraljevskih porodica i predstavnika industrije koji se svake godine sastaju na nekom tajnom mjestu gdje iza zatvorenih vrata raspravljaju o samo njima znanim temama, odnosno odlučuju o budućnosti planete. Ne dozvolite sebi da vas postojanje raznih tajnih grupa zbuni, ista elita stoji iza svega a same grupe su kao različiti dijelovi piramide koji se koriste kako bi se planovi i zadaci dobiveni sa samog vrha, kroz nekoliko razina vlasti i kontrole proveli u praksi. Dokumentarac se u drugom djelu  bavi temom eugenike i depopulacije.

  • Završna igra u kojoj je narator ali i akter u mnogim opisanim akcijama za otkrivanje istine Alex Jones, čuveni radio spiker u Americi koji vodi radio emisiju  “The Alex Jones Show” posvećenu alternativnim informacijama i urotama na svjetskom nivou.
 
Film nadalje objašnjava kako elita koristeći ratove, novac i politiku, postepeno približava čovječanstvo njihovom konačnom planu, odnosno jednoj svjetskoj vladi i jednom svjetskom vladaru. Sve se radi na principu: problem-reakcija-rješenje, gdje se prvo umjetno stvori neka velika kriza, bilo kojeg tipa, a onda se nakon velike zarade od ove krize i nakon velikog broja smrti koja obično prati takve krize, elita pojavljuje i čovječanstvu nudi novo rješenje koje će spriječiti da se takva kriza  ponovi. Svako novo rješenje vodi prema samo jednom pravcu, a to je sve veća centralizacija vlasti i sve više zakona koji određuju što je dozvoljeno a što ne, a sve s ciljem uzimanja vaših ličnih sloboda i stavljanja populacije pod potpunu kontrolu.

  • Moderna vremena su “okovana”, ljudski rod je okupiran od strane jedne tajne grupe ljudi koja se pita za sve, i čiji je cilj smanjenje populacije na planeti (A. Jones) – ovo su samo fragmenti govora koje drži na radiju, ali u zadnje vrijeme i u javnosti.====================
              INFO
====================

PRODUCENT: Alex Jones
REŽIJA: Alex Jones
SCENARIJ: Alex Jones
NARATOR: Alex Jones
TRAJANJE: 139 min
GODINA: 2007
ZEMLJA: SAD
(izvor: navidiku, radioliberum / uredio PS)

Popularno

Kontak

Naziv

e-pošta *

Poruka *