LAKO PRIPREMLJEN RAT

LAKO PRIPREMLJEN RAT

Priča o medijskom mraku koji vlada u Americi već više od pola stoljeća, kao i o suradnji medija, pentagona i vrha države u kreiranju, promoviranju i izvođenju brojnih ratova, dok se tobože javno svi zalažu za mir. Film prati povijest američkih sukoba u zadnjih pola stoljeća.

  • Žalostan je bio onaj dan kad je čovjek izumio spravu koja je namijenjena ubijanju. Čovjek nije stvoren za ubijanje već za mir, ljubav i kreaciju. Svi oni koji tvrde da u je u prirodi čovjeka rat i ubijanje, jednostavno su najgori neprijatelji čovječanstva.

Dokumentarni film lako pripremljen rat “War Made Easy” otkriva nam 50-godišnji obrazac vladinih obmana i medijskih spinova koji su vukli SAD u ratove jedan za drugim od Vijetnama do Iraka. Uz komentatora Sean Penna, poznatog glumca i aktivista, film iskopava izvanredne arhivske službene snimke gdje predsjednici od Johnsona do Busha iskrivljuju i preuveličavaju “potencijalne prijetnje” uz nekritičke američke medije koji su širili proratne poruke za uzastopne predsjedničke administracije. Film daje posebnu pažnju paralelama između ratova u Vijetnamu i Iraku. Pomoću medijskih kritika i istraživanja Normana Solomona, film razotkriva medijsku propagandu uz rijetke snimke političkih vođa i vodećih novinara iz prošlosti.

Ovaj odličan dokumentarac dokazuje besmislenost rata, koji je umjetna tvorevina, kao što su i svi dosadašnji ratovi bili umjetno kreirani sukobi.
====================
              INFO
====================

PRODUCENT: Loretta Alper
REŽIJA: Loretta Alper, Jeremy Earp
SCENARIJ: Loretta Alper, Jeremy Earp
GODINA: 2007
TRAJANJE: 73 min.
ZEMLJA: SAD
(izvor: izaogledala, navidiku / uredio PS)

Popularno

Kontak

Naziv

e-pošta *

Poruka *